AgTech MarketPlace 2019

25 d’Octubre 2019

El Clúster FEMAC i El Clúster Digital de Catalunya i amb la col·laboració de la  Fundació MWC,  van  celebrar el passat 25 d’octubre  a Barcelona la jornada AG Tech MarketPlace 2019, que va aplegar una cinquantena d’empreses del sector tecnològic i agrícola, i on es van explorar les necessitats del sector primari i dels medis de producció agrícola,  en matèria tecnològica i s’hi van detallar les solucions digitals que poden oferir les empreses del sector de les noves tecnologies.

La jornada va comptar amb una conferència central impartida per Luca BOER, CEO de la consultora Talent Repúblic, el qual ha alertat de la tendència a la baixa del sector agrícola en el pes econòmic del país. “El nombre de persones ocupades en el sector agrícola a l’Estat espanyol és actualment de només el 4%” va afirmar Boer, tot afegint que en aquest context la tecnologia pot esdevenir un aliat del sector per tal d’optimitzar recursos i contribuir en l’eficiència i la rendibilitat del negoci. “La tecnologia ens pot permetre estalviar aigua, automatitzar la producció i reduir costos”, ha afegit el CEO de Talent República.

La jornada va comptar amb un Elevator Pitch on companyies tecnològiques i del sector agrícola van explicar l’oferta i la demanda referent a noves tecnologies en el sector agrícola. La jornada, doncs, va servir per acompanyar les empreses del sector agrícola en el seu procés de digitalització i per mirar de trencar estigmes entre els sectors que permeti conscienciar de la importància d’encarar les solucions tecnològiques com una eina aliada i no com un sector allunyat del sector agrícola.

Joan Puaté

Joan Puaté

Cluster Manager BCN DIGITAL

Luca de Boer

Luca de Boer

CEO Talent Republic

Agustí Font

Agustí Font

Coordinador V.P. IRTA

Enric Pedrós

Enric Pedrós

Cluster Manager FEMAC

ELEVATOR PITCH

AGRAÏM LA COL·LABORACIÓ DE LES SEGÜENTS ENTITATS: