AgTech MarketPlace

25 Octubre 2019

Presenta’ns la teva proposta tecnològica

Tens una tecnològia que pot ser d’aplicabilitat i usabilitat en el sector de la maquinària i el Medis de Producció agrícola, o bé una solució innovadora per al sector agrícola en general ? Vine i presenta-la al primer AgTech MarketPlace que se celebrarà a Barcelona el dia 25 d’Octubre a la seu de m Ventures, BCN

Lidera el canvi en el sector agrícola

AgTech MarketPlace és una oportunitat per a empreses del sector de la maquinària i els medis de producció agrícola, les empreses TIC, Start-Ups del AG Tech, i empreses agrícoles, on poden intercanviar reptes i tecnologies, i fomentar la cooperació tecnològica com a mitjà incorporar nous models de negoci.

Les tecnologies del futur en el sector agrícola

El camp està connectat a la xarxa. El sector agrícola i agroalimentari a Europa i el Món, és protagonista d’una metamorfosi en l’arquitectura interna de les empreses, del seu model de negoci, en els seus processos i activitat comercial.

Internet de les Coses-IoT

Amb la tecnologia de l’Internet de les coses, podem tenir més control en tot tipus de processos agrícoles fins al seguiment i traçabilitat dels aliments que arriben a la nostra taula.

Sensors

Les anomenades Xarxes de Sensors Sense Fils poden ser una eina per a monitoritzar, predir i optimitzar la gestió i els recursos de l’activitat agrícola en temps real.

Dispositius Mòbils

L’ús d’eines digitals està simplificant molts processos, com la planificació d’activitats agrícoles, l’elaboració del pressupost i el monitoratge de múltiples tasques i actuacions.

Big Data

La capacitat computacional moderna ha permès augmentar la capacitat de recol·lectar, intercanviar, processar i sintetitzar dades d’una manera que està impactant en tot l’àmbit agrícola.

Intel·ligència Artificial

Tecnologia basada en models predictius per a disminuir de manera significativa la incertesa en la presa de decisions estratègiques, comercials i de gestió en tota la cadena de valor del sector agrícola

Geolocalització

Gràcies a la tecnologia de geolocalització (GPS), les màquines agrícoles compten amb mètodes per agilitzar les tasques del dia a dia: collita, fertilització, sembra, preparació del terreny, etc.

Blockchain

Tecnologia que permet als usuaris transferir valor o actius (informació), entre si sense la necessitat d’un intermediari de confiança.

1

Drons

Amb la tecnologia dels drons es pot sobrevolar els camps d’una forma ràpida i captar informació diversa gràcies als seus sensors.

Y

Realitat Augmentada

La realitat augmentada ,on es fusionen dos entorns diferents, el “real” i el “virtual”  permeten augmentar l’eficàcia i eficiència dels treballs agrícoles.

Robótica

Davant la imminent necessitat d’augmentar la producció sense augmentar els recursos i minimitzant l’impacte ambiental, la robòtica agrícola tindrà un protagonisme destacat.

Urban Farming

Sota el terme Urban Farming engloba un concepte de solució sostenible en el que s’uneixen al seu torn diversos d’ells com l’arquitectura, l’ecologia, eficiència energètica i alimentació saludable.

Biotecnología

Tecnologia que intervé en processos específics biològics de plantes i animals, que permetran augmentar les seves resistències, milloraments o productivitat en camp.

Agenda:

16:00Recepción y presentación
16:05Rodolfo Achille: Introducción: Diseño de sistemas inteligentes a partir de la cooperación.
16:15Fernando Vilella: Plano global de la situación de proteínas animales. Rol de Asia y contexto de inversiones chinas en sector porcino Argentino.
Desafío (oportunidad) de Cataluña/España.
16:30 Eduardo Terrado: Detalles acuerdo entre Argentina y China. Cadenas de valor del cerdo Latam.
16:45 Antonio Palomo Yague: Oportunidades en el sector porcino UE y necesidades para aumentar la productividad.
17:00Víctor Falguera: Diseño de medidas de apoyo a los procesos de innovación colaborativa
17:10Horacio Balussi: Nutrición animal sustentable con trazabilidad
17:20José Leibovich: Propuestas de servicios de Rekór para el sector
17:30Fernando Diaz Offeney: Jeringa Inteligente Digirodeo: Experiencias en bovinos y oportunidades en porcinos
17:45Mauro Achille: Blockchain como herramienta clave en la digitalización de la agroindustria.
18:00Preguntas
18:15Fin de la Jornada

(*) La sala estarà a disposició de tots els participants que vulguin continuar les reunions fins a les 14.30 hores

Lloc:

m Ventures

Edificio Palau de Mar – Pier 01
Plaza Pau Vila, 1 Sector C 2ª Planta
0039 Barcelona

Vols participar en la Jornada AgTech?

Organitza:

Amb el suport de :