L’empresa espanyola ec2ce  aconsegueix  finançament per a una solució basada en les matemàtiques

Les empreses de programari estan creixent arreu, amb plataformes que ofereixen a agricultors i empreses agrícoles millors dades i coneixements sobre els seus camps i operacions comercials. Molts utilitzen anàlisis d’imatges sofisticats de satèl·lits o drons, o recolleixen dades a nivell de camp de sensors connectats.

La startup espanyola ec2ce està adoptant un enfocament diferent: les matemàtiques.

“Els productors, especialment en cultius d’alt valor, han invertit molt en la recollida de dades. Tenen moltes dades. Però no saben què fer amb això. Necessiten coneixements matemàtics “, explica a AFN Pedro Carrillo, director general d’ec2ce.

L’empresa, especialitzada en cultius de fruites i hortalisses d’alt valor, serveix actualment a diversos clients d’alt perfil a Europa i Amèrica Llatina, inclòs el grup Sovena a Espanya, donant suport al seu negoci d’oli d’oliva, el productor espanyol de maduixes SurExport, el productor de nabius peruà Camposol , i el productor alemany de llúpol Barth-Haas Group. Tot i que una empresa jove, encara que ha arribat a un punt d’incompatibilitat, fa prop de 500.000 € a negocis anuals.

Ara, ha tancat una segona ronda de finançament per ajudar a doblar els ingressos l’any que ve i donar suport a l’expansió als Estats Units. Uns inversors àngel importants van invertir en el rounf, inclòs Max Rudman, el fundador de SteelBrick (adquirit per Salesforce el 2016. ec2ce va negar a discutir els detalls de l’acord, però va dir que el finançament va ser superior als 600.000 € de la primera ronda de llavors durant el 2016 i recolzat per un nombre. dels inversors individuals i de les empreses agroquímiques.

FoodTech Agtech