Organitzat per la comissió Europea, els European Development days (EDD) és el primer fòrum europeu en assumptes internacionals de cooperació al desenvolupament. EDD té una “FITA GLOBAL”. Atrau personalitats de tots els punts del mòn. EDD ha estat el “TRAMPOLÍ” de idees i intervencions de líders polítics i de cèlebres autoritats del desenvolupament.   Demetris Christofias, President de la República de Xipre, Caroline Anstey, Directora del Bank Mundial, Ali Bongo Ondimba President de la República de Gabon, han estat alguns dels distingits speakers que han participat en aquesta edició, i importants líders com Kofi Annan, Jacques Chirac, Dominique Strauss-Kahn, han participat en edicions anteriors.

El Cluster Manager de FEMAC, ha participat en el panel de ” Noves col·laboracions en Cooperació Descentralitzada – Articulació Público-Privada, una eina clau pel desenvolupament sostenible i inclusiu” amb el projecte de AQUIAINNOVATE – la solució inclusiva per la aqüicultura rural.

La sessió ha demostrat la importància dels governs locals i regionals com a institucions per la promoció econòmica i dinamisme social dels territoris, oferint noves oportunitats pels interessats, conduint estratègies de desenvolupament. S’ha subrayat la importància del creixement de les col·laboracions público-privades i les contribucions en els actors dels sectors econòmics i socials en construir territoris més inclusius i sostenibles, presentant i compartint experiències rellevants de la UE i d’altres regions del mòn.