25è Aniversari

Clúster FEMAC

 

23 Setembre, 2022

Homenatge als socis fundadors del Clúster

El Clúster FEMAC ha celebrat un acte amb motiu del 25è aniversari, on s’ha homenatjat als socis fundadors del clúster. Més de 190 invitats, entre socis, empreses, representants de les principals Universitats i Centres de recerca de Catalunya, a més d’altres entitats i empreses col·laboradores del Clúster.

El Clúster Català de la maquinària i dels mitjans de producció agrícola de Catalunya– FEMAC, va celebrar el passat 16 de setembre, en un acte presidit per l’Il·lustríssim Sr. Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació Generalitat de Catalunya, i en representació i delegació del Molt honorable president de la Generalitat, a la Llotja de Lleida, el seu vint-i-cinquè aniversari, acompanyat per gran part dels membres que el formen, des de les empreses fabricants de fertilitzants, maquinària agrícola, fitosanitaris, tecnologies agtech, centres de recerca i universitats, etc. Així com representants de Clústers catalans i altres institucions i entitats, que tenen una estreta relació amb el Clúster FEMAC.

El Clúster està format per una setantena de membres, que en el seu global representen una facturació agregada de més de dos mil cinc-cents milions d’euros, que donen feina a més d’onze mil treballadors, i els seus productes s’exporten a més cent quaranta països d’arreu del Món.

El president del Clúster FEMAC, el Sr. Josep R. Pons va ser l’encarregat d’obrir l’acte amb un discurs de benvinguda, on va posar en relleu els vint-i-cinc anys d’història de l’entitat i el paper rellevant que varen tenir els seus fundadors durant la seva etapa fundacional. Va agrair l’esforç i entrega de l’equip del Clúster al llarg d’anys i la seva dedicació i professionalitat, per acabar apel·lant a la importància del sector primari en la piràmide del sector agroalimentari.

La celebració va girar entorn dos actes principals, la lliçó magistral a càrrec del Joan Martí, director d’Estratègia Empresarial a ACCIO, de la Generalitat de Catalunya, qui va fer un repàs al passat del Clúster FEMAC, tot combinant-ho amb els més de trenta anys de política de Clúster Catalunya, i la seva contribució a la millora de la competitivitat del teixit empresarial. Sota el títol ” FEMAC:25 ANYS DE COMPETITIVITAT” va donar algunes claus de com construir la FEMAC per als 25 anys vinents, i saber llegir i entendre l’entorn, per a ser capaços d’adaptar-nos a un entorn cada cop més canviant. Va enaltir la vitalitat del sector en l’àmbit global, i la importància de créixer en dimensió per competir un mercat cada cop més competitiu. “Si el Món canvia, nosaltres les empreses no podem estar fent sempre el mateix, i un Clúster va d’això de canvis i d’estratègia“.

Com a segon acte principal, es va fer un lliurament d’una estàtua dissenyada pel Taller FERROART, que feta amb ferro i fusta, posa de relleu el “símbol del sol” sobre l’horitzó, que significa la vista posada en el futur, els “vint-i-cinc anys” de l’aniversari, i les lletres “FEMAC”, tot tallat en làser sobre acer i sobre un peu de fusta de pi fosca.

El socis homenatjats varen ser: 

  • AGRIC BENMVIG SA– Sr. Pere Rifà, President i Fundador
  • GEPAVAL SL– Sr. Jordi Valmaña, Gerent
  • ILEMO HARDI – Sr. Ramon Cuello, Director
  • ITC – Sr. Anton Planas, Fundador i soci de l’empresa
  • JUSCAFRESA AGRÍCOLA SA– Sr. Jaume Juscafresa, Fundador
  • Maquinaria Agrícola Sola – Sr. Jordi Sola, Gerent
  • Gili Group – Sr. Josep Maria Gili, Fundador
  • VIGERM – Sr. Josep Mª Vila, Fundador i soci
  • JYMPA 1978, SL – Sr. Josep Maria Pradas, Fundador de l’empresa, i President del Clúster FEMAC del 1977 al 2017

Cadascun d’ells invitats pel president de la FEMAC, el Sr. Josep R. Pons i el seu Clúster Manager, Enric Pedrós, en el moment del lliurament de l’estàtua, van tenir oportunitat de traslladar alguna de les seves vivències com a empresaris i socis fundadors del Clúster FEMAC, així com alguna experiència al llarg d’aquests anys.

La Junta Directiva del Clúster FEMAC, i en nom i representació de tots els socis, van voler també lliurar un regal a cadascun dels membres de l’equip en reconeixement, de tot el seu esforç i contribució durant aquests primers vint-i-cinc anys d’existència.

En acabar l’acte, es va celebrar un aperitiu de networking a la Sala Foyer Principal de la Llotja, a càrrec de l’empresa MIQMAC Art culinari. A les 21:15 h va donar pas a un sopar de gala a la Sala Martina Castells, dirigit i amenitzat pel comunicador Enric Companys seguit d’un ball a càrrec del Grup Musical DeNoche.

amb el suport de:  

With the support of: