El passat 9 de maig, FEMAC va realitzar un webinar juntament amb l’ICEX, per explicar als socis les oportunitats en internacionalització que ofereix el programa ICEX-NEXT.

El webinar ICEX-FEMAC va comptar amb la presència de socis del Clúster, com es el cas de Desarrollos Agroquimicos S.A, Bit Intellitech S.L, Maquinària agrícola Sola S.L. Arcusin S.A. Jympa S.L i Tallers Ribacar S.L. Per altra part, també va comptar amb la participació de diverses empreses d’arreu de l’Estat Espanyol.

La sessió va ser iniciada pel president de la FEMAC, el Sr. Josep Ramon Pons, gerent de Arcusin S.A, empresa que ja havia participat en el programa de ICEX-NEXT anys enrere, i que va servir per explicar a la resta d’assistents la seva bona experiència amb aquest ajut per la internacionalització.

Jose Ignacio PradasPoveda, va ser la persona encarregada per part de l’ICEX d’explicar als socis a què es dedica l’ICEX, i en com pot ajudar a les empreses en els primers passos d’internacionalització.

Va presentar el programa ICEX-NEXT, que consisteix en ajudes per totes les fases d’internacionalització d’una empresa , mitjançant assessorament personalitzat amb un valor de fins 24.000 €, que pot anar destinat a consultors homologats. Per altra part, també ofereixen ajuda pel desenvolupament del pla de negoci internacional, que dota una subvenció per l’empresa del 60% a fons perdut, fins a un màxim de 40.000€.

Hi ha 4 convocatòries a l’any, per poder presentarse, i la més recent es va obrir el passat 10 de maig del 2022.