AGRICULTURA 4.0

Volem que la digitalització es converteixi en una part integral del negoci de les nostres empreses. Això crearà valor addicional per als seus clients, els agricultors i empreses agrícoles, alhora que farà créixer el seu negoci i millorarà l’eficiència. Tot a través de la promoció d’àmplies competències digitals entre els membres, i a tot el personal.

Qui?

Dirigit a empresaris i persones tractores del sector de la Maquinària i els Mitjans de Producció agrícola que vulguin compartir i ajudar a definir una Estratègia de Digitalització dins la  FEMAC.

Què?

Identificar aquelles tecnologies claus. Com podríem implementar estratègies de digitalització dins les empreses i organitzacions? Quines actuacions es poden engegar dins del Clúster per ajudar als seus socis?  

Com?

Treballarem en clau d’innovació oberta, compartint idees i  propostes conjuntes. Definint metodologies, continguts, a la recerca de les respostes i línies d’actuació que ens demandin els socis.

TECNOLOGIES DIGITALS EN EL SECTOR DELS MPA

Internet de les Coses

La tecnologia IoT implica l’intercanvi de dades entre objectes en xarxa: sensors, màquines intel·ligents i fins i tot satèl·lits, per exemple. A més de potenciar la sostenibilitat i la productivitat, pot millorar encara més la qualitat, la transparència i la traçabilitat dels productes agrícoles.

Blockchain

L’aplicació de la tecnologia “blockchain” és vista com una de les grans promeses de l’agricultura per millorar la traçabilitat dels aliments, repartir ajuda o millorar la transparència, encara que està per veure que tingui beneficis similars per als petits productors.

Robòtica

La robòtica agrícola està, a dia d’avui, en fase de prototip avançat, en el que es denomina nivell “TRL7” de maduresa tecnològica, el que equival a capacitat de demostració de sistema o prototip en un entorn real, per la que, llevat d’algunes excepcions, encara no arriba a la maduresa necessària com per abordar la seva implantació real i estesa en el sector.

Software de Gestió
BIG DATA

 

Fotònica