L’operació de compra es realitza a través de Kubota Holdings Europe, sòcia del Clúster FEMAC, amb seu als Països Baixos i creada el 2017 com a subsidiària de Kubota Corporation, focalitzada en la gestió del negoci de maquinària agrícola i industrial.

Un dels grans fabricants mundials de tractors agrícoles, la japonesa Kubota, ha posat els seus ulls en la tecnologia de la valenciana Polvoritzadors Fede, els equips agrícoles dels quals permeten combatre les plagues en fruiters i cultius. La corporació nipona s’ha convertit en el propietari del 100% de l’empresa valenciana, que manté la marca i la gestió en mans del gerent, Federico Pérez Salvador.

Polvoritzadors Fede, que opera principalment a Espanya i Portugal, és un fabricant especialitzat d’implements de polvorització de productes fitosanitaris denominats atomitzadors que s’utilitzen per al control de plagues i malalties mitjançant polvorització química al mercat de cultius especials.

Segons destaca el nou propietari, “la seva força està en tecnologies d’alta gamma patentades” que ja s’estan aplicant a la pràctica, com un atomitzador intel·ligent i connectat que controla el volum de químic i el flux d’aire en temps real emprant un sensor per mesurar l’alçada dels arbres que es tractaran amb precisió, i un sistema que gestiona la informació sobre el mapa, com l’àrea a polvoritzar i les quantitats de productes químics.

En incorporar Polvoritzadors Fede com a subsidiària, el Grup Kubota ampliarà la seva línia d’equipament per al mercat de cultius especials i enfortirà la compatibilitat entre tractors i complements, contribuint així a la reducció de l’impacte ambiental i el consum de combustible a través d’una polvorització eficient que utilitza menys productes químics i aigua.

A més, la companyia japonesa explica que Polvoritzadors Fede mantindrà la seva marca, la ubicació de la seva seu i la seva gestió tal com està actualment. La companyia valenciana compta actualment amb 45 empleats.