Jornades d’intercanvis internacionals

22 al 25 de setembre del 2020

13 empreses del Clúster  de les tecnologies agrícoles o agritech van participar entre les  prop de 80 reunions de negoci a través de videoconferències amb una quarantena d’importadors provinents de Colòmbia, Guatemala, Panamà, Hondures, Mèxic i Perú. Es tracta de la primera missió inversa en format virtual organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, una iniciativa que estava previst celebrar de manera presencial com l’any passat però que s’ha adaptat a la situació provocada per la COVID-19.
La missió virtual, organitzada per ACCIÓ i en col·laboració amb el Clúster de Medis de producció Agrícola de Catalunya (FEMAC), s’ha fet coincidir amb la celebració aquesta setmana de la Fira de Sant Miquel amb l’objectiu de donar visibilitat internacional i impulsar les exportacions del sector de les tecnologies agrícoles de la demarcació. En concret, les empreses del Clúster que participen a la missió virtual es dediquen a la maquinària agrícola, les llavors, els fertilitzants o la introducció de solucions d’IoT en l’àmbit de l’agricultura.
Aquesta edició degut al COVID-19, tot i que es  perd la presencialitat, s’ha guanyat  en agilitat i garantir que les empreses segueixin venent els seus productes al món.
Les empreses van mantenir diverses  reunions d’una hora de durada per videoconferència amb els importadors de l’Amèrica Llatina, seleccionats a través de les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ ubicades en aquesta regió. Prèviament a les trobades, les empreses lleidatanes han participat en jornades de formació amb els directors de les oficines d’ACCIÓ de l’Amèrica Llatina per detectar oportunitats de negoci concretes en aquests països i quina és la situació del sector. A més, les empreses també han rebut formació específica per aprendre a fer negocis internacionals a través de videoconferències i adaptar les seves estratègies de negociació i vendes als canals digitals. Un cop finalitzada la missió virtual, les empreses també disposaran del suport d’un expert en internacionalització per realitzar el seguiment dels contactes de negoci realitzats.