the next society

Cluster Conference

El Cluster FEMAC participa en una trobada amb Clústers dels països mediterranis

The Next Society és una comunitat oberta de fabricants de canvis dedicats a la innovació i al desenvolupament econòmic. Reuneix ja empresaris, inversors, corporacions, ONG, centres d’innovació pública i privada, centres de recerca i desenvolupament econòmic d’Europa i els països mediterranis. Reuneix ja una gran xarxa de més de 300 empreses empresarials i innovació, investiga en organitzacions d’inversió, 2.500 pimes internacionals i emprenedors de 30 països.

La FEMAC en forma part com a Cluster Mentor d’un Cluster de Tunisia.

L’Agència de Promoció de la Indústria i la Innovació (APII) i la Confederació d’empreses ciutadanes de Tunísia (CONECT) van organitzar, en col·laboració amb ANIMA Investment Network i France Clusters, la segona edició de #TechDays, que es va celebrar a Tunis, a la Hotel Laico (Tunis), el 29 de gener de 2020.

L’esdeveniment es va organitzar en el marc de la iniciativa THE NEXT SOCIETY, cofinançat per la Unió Europea.

 L’objectiu de #TechDays és fomentar la col·laboració entre actors d’innovació de la Mediterrània i Europa: clústers, investigadors, pimes, experts de la indústria i responsables polítics, a través de reunions bilaterals sectorials per tal de que els participants s’uneixin a les seves estratègies i cartera de negocis i s’aconsegueixin fulls de ruta. per a futures col·laboracions.

 A l’ordre del dia d’aquesta trobada tunisiana: fomentar la col·laboració entre clústers i reforçar la posició de Tunísia com a eix per a la promoció de la innovació a la zona mediterrània.

 Així, diversos tallers han permès abordar els problemes que es troben amb els diferents actors i discutir les barreres d’accés a la internacionalització i les condicions de finançament durant les reunions B2B d’alt nivell.

 Aquest esdeveniment va tenir lloc paral·lelament a la 2a edició del Fòrum de Tunisian Technopark. Les activitats del 30 de gener del 2020 van oferir, per tant, grans oportunitats a les pimes europees per aprofitar oportunitats de negoci amb Tunísia i la regió.

 

Llançament de Tech Booster Tunisia

A l’agenda d’aquest #TechDays també hi ha el llançament del Tech Booster a Tunísia, un programa d’acceleració que s’adreça als “investigadors-empresaris”: investigadors, enginyers o innovadors que han desenvolupat un projecte gràcies als seus estudis de recerca o a les seves habilitats científiques i disposats a comercialitzar-se. o convertir-lo en un negoci.

Gràcies a un equip d’experts, mentors, experts de la indústria i inversors, aquests investigadors-empresaris validen un model de negoci, un MVP (Mínim producte viable) preparat per accedir al mercat, treballar en terreny i beneficiar-se de B2B amb líders de la indústria i experts en innovació en el seu sector.

 

El Tech Booster és implementat a Tunísia per APII i CONECT, socis nacionals de LA SEGUENT SOCIETAT, juntament amb U-Accelerator.

Entre 15 i 20 líders de projectes seleccionats a través d’una convocatòria d’aplicacions van tenir l’oportunitat de participar en un taller col·laboratiu i una sessió de llançament de Tech Booster el 29 de gener de 2020 durant el #TechDays.