El projecte CENTRAL EUROPE “Cluster i la Cooperació en Xarxa per a l’èxit de negoci a Europa Central” (CNCB) es va signar per fomentar la competitivitat i la innovació de clústers.

Això es realitza mitjançant una pràctica eina per als grups sobre com administrar i optimitzar amb èxit un clúster i quines estratègies emprar en quant a nivell internacional.

L’equip del CNCB va presentar els resultats del projecte el 13 de febrer de 2013 a la Conferència Final CNCB a Venècia. Sobre la base d’un exhaustiu estudi de dos nivells diferents, amb un qüestionari en línia amb 97 clústers managers que responen a través de CE, i unes entrevistes en profunditat. Els requisits s’han establert per a la gestió de clústers reeixits a Europa Central.

En concret, el consorci es va centrar en les àrees de formació i optimització en la gestió dels clústers, i en les estratègies internacionals. Com a conseqüència, els resultats obtinguts en l’estudi es van aplicar i implementar en cooperació amb Clústers pilot.

Els participants en la Conferència Final varen poder participar en un animat debat amb l’equip del projecte, així com amb els oradors, participants del panell de discusió i directors de clústers procedents d’Europa Central. Va ser al podi de discussió – Experiència i coneixements de gestió de clústers a Europa on Enric Pedrós va participar com a panelista juntament amb altres companys de diferents clústers europeus, com Itàlia, Hongria i Àustria.