Enric Pedrós, Clúster Manager a FEMAC va participar una vegada més en la tercera edició de la  més important conferència en Robòtica Indústrial que es porta a terme a Europa. Aquesta edició organitzada a Milà, Itàlia, es va centrar, entre altres temes en la  salut i benestar, automoció, avions no tripulats i d’AGV, l’educació, l’energia, l’agricultura, jugar i aprendre, producció, maneig remot i gestió de residus.

Enric va presentar en la sessió d’ “agricultura de precisió”, els últims avenços en robòtica en fase de desenvolupament en el Clúster FEMAC , i va poder compartir experiències amb altres oradors com el Sr. Benno Pichlmaier, Cap de Recerca, Enginyeria Avançada i Gestió IP, del Grup AGCO / Fendt o el Sr. Gennaro Monacelli, Cap d’Innovació, Disseny i Anàlisi de Mètodes de validació, de CHN Industrial.

Els principals temes tractats van ser el facilitador de l’agricultura de precisió: des de la lleteria agricultura a les inspeccions agrícoles, des del maneig de la recol·lecció de materials, la tecnologia robòtica ha demostrat ser de gran efecte. i Com la tecnologia  dels Drons està a punt de jugar un paper crucial en el futur de l’agricultura. D’altra banda, s’espera per veure tractors sense conductor i robots que culleixen  fruita, i coms erà possible ben aviat  en les explotacions agrícoles més grans. El tema es va centrar en les necessitats reals dels usuaris finals, proporcionant historials i tendències tecnològiques a una animada discussió.