17 de març de 2016 – Jornada “Noves tecnologies per a la fertilització”

Amb al voltant de 100 participants, la FEMAC va organitzar en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa una jornada tècnica que va incloure una part demostrativa.

La jornada que va tractar sobre les noves tecnologies per a la fertilització, va començar amb una ponència per part del clúster manager, el Sr. Enric Pedrós, sobre l’encàrrec del DARP de fer una identificació i caracterització dels sensors per una òptima fertilització amb les dejeccions ramaderes. Seguidament, el Sr. Carlos Ortiz, tècnic del Departament, va explicar als assistents la variabilitat de les tècniques de fertilització, les costums, i les noves tecnologies que ens permeten fer una aplicació més acurada.

Després d’una taula rodona, amb casos reals de persones que treballen al camp o que hi estan directament involucrades, es va passar a la part demostrativa on es van presentar dos equips amb la última tecnologia incorporada per controlar tota la traçabilitat de les dejeccions, tant líquides amb el DOSICONTROL de Tallers Gili i ILERCIM com sòlides, amb l’equip de Tallers Compar i Batsi.

La clausura de la Jornada va se a càrrec de la Subdirectora General d’Agricultura del DARP la Sra. Neus Ferrete.