19 i 20 de Setembre – PIC meeting a Montpellier

El passat 19 i 20 de setembre d’equip FEMAC va tenir l’oportunitat de participar en la 6a edició del PIC Meeting, organitzat pels tres “pols de competitivitat” francesos enfocats a les plantes; Terralia, Qualiméditerranée i Vegepolys, amb el suport de Montpeller Méditerranée Métropole.

Celebrada a Montpeller i acollit per Qualiméditerranée, la jornada va estar dirigida a empreses, laboratoris, instituts d’investigació, clústers i altres parts interessades de tot Europa. Aquest esdeveniment està destinat a fomentar tot tipus d’associacions: la formalització europea de consorcis, projectes de R+D, tecnologia i coneixements – Com transferències, empreses conjuntes, cooperacions comercials, etc.

Durant el primer dia, vam poder aprendre més sobre les les convocatòries de projectes per al període 2017 centrades en el repte social de la seguretat social alimentària, agricultura sostenible i la silvicultura en virtut del règim de finançament H2020, així com fons per a empreses com el instrument PIME, i els programes Eurostars i Eureka.

Després del dinar networking, vam participar en les sessions de trobades B2B per tal de trobar socis potencials per a projectes futurs i per discutir oportunitats de negoci. La FEMAC va tenir l’oportunitat juntament amb Vegepolys de promoure i reforçar el projecte NATUREEF entre els membres del míting.

La primera part de la segona jornada es va dividir en tres interessants tallers diferents. Enric Peres es va unir al de la ind’sutria TIC a l’agricultura, on va tenir l’oportunitat d’intercanviar el concepte 4.0. aplicat en l’agricultura francesa, en comparació amb l’estratègia 4.0. de la FEMAC i els reptes del sector a tot el món a causa del ràpid creixement de la població.

Elisabeth Molina va participar al taller de cooperació interclustering. L’objectiu era presentar diferents convocatòries Intercluster. Elisabeth a base a la seva experiència en projectes europeus, va explicar el projecte que FEMAC està liderant, NATUREEF, finançat pel programa COSME sota la convocatòria de Cluster Go International. Juntament amb altres 8 clústers europeus, amb l’enfocament d’una gestió eficient dels recursos naturals, el projecte té com a objectiu la implementació d’una estratègia comuna per promoure la cooperació intersectorial i facilitar la internacionalització de les PIME.