60 FIRA DE SANT MIQUEL – L’AGRICULTURA DEL FUTUR

 

 

 

 

 

 

FEMAC, el Clúster de la Maquinària Agrícola a Catalunya, va organitzar el dijous 25 de setembre en col·laboració amb Fira de Lleida, una jornada sobre “L’agricultura del futur”, dins del programa d’activitats paral·leles de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. L’objectiu de la sessió va ser presentar els reptes tecnològics del futur del Clúster, que passen pel desenvolupament de les noves tecnologies i l’aplicació dels sistemes intel·ligents de producció en la maquinària agrícola.

El gerent de la FEMAC, Enric Pedrós, va explicar que, tot i que la producció agrícola augmentarà un 70% en els propers 30 anys, aquest increment s’haurà de gestionar amb els mateixos recursos naturals. Per aconseguir aquesta objectiu, Pedrós apunta que en el futur l’agricultura haurà de ser més eficient i sostenible, caldrà millorar la gestió de l’aigua, s’haurà de reduir el consum d’energia fòssil i aplicar la robotització en la maquinària agrícola.

La sessió, organitzada al Saló de Congressos de Fira de Lleida, va constar de tres conferències: “Maneig de la variabilitat”, a càrrec de Joan Esteve, d’Agro Pixel; “Robòtica i agricultura”, amb Carles Soler, de Nelmia Robotics Insight, i “La gestió agrícola en el núvol”, amb Ferran Gascon, de Agroptima.

Descarrega’t les presentacions:

Carles Soler – Agropixel, S.L. Carles Soler – Nelmia Robotics Insight S.L. Ferran Gascón – Agròptima S.L.