El 28 de febrer de 2018 va dur a terme la Primera Reunió de Treball binacional entre Mèxic i Guatemala en el marc del projecte Innovact amb més de 80 participants, incloent autoritats nacionals i regionals de tots dos països, empreses del sector privat, acadèmia, investigadors i associacions representants de grups empresarials, els quals formen part de l’ecosistema de cadascuna de les cadenes de valor seleccionades.

Es van realitzar diferents exposicions sobre la importància de la innovació i la cooperació entre els dos països. Dos experts europeus, el primer amb gran experiència en Agricultura i Tecnologies de la Informació. El Clúster Manager, Enric Pedros de la FEMAC, va exposar sobre la Innovació i cooperació en el sector agroalimentari, específicament sobre el repte de la digitalització, i l’experta en Energia (Vlasta Krmelj) va exposar sobre l’experiència i bones pràctiques de cooperació transfronterera a la cadena de Valor Energia a Eslovènia. Tots dos experts van ajudar a afinar el debat i a proposar enfocaments per enfortir la cooperació entre els dos països en les dues cadenes de valor seleccionades.

En aquest esdeveniment es va aconseguir la sensibilització dels diferents actors de Mèxic i Guatemala, els quals es van ser bastant motivats i amb ganes d’aprendre de les diferents experiències europees en cohesió territorial, innovació i cooperació transfronterera per desenvolupar diferents plans d’acció.