La FEMAC participa en el taller del programa TAIEX en Minsk

ENRIC PEDRÓS

El 20 i 21 de juny, 2017 va tenir lloc a Minsk un taller sobre la creació i desenvolupament de clústers. El taller va ser organitzat pel Ministeri d’Economia de Bielorússia i co-finançat pel programa TAIEX de la Comissió Europea.

Des de la FEMAC vam col·laborar amb la conferència d’ Enric Pedrós Beya, el nostre clúster manager, durant la seva intervenció va parlar sobre el programa de Catalunya Clústers, i va fer una petita introducció al programa d’Agrupacions d’Empreses Innovadores de la DG PYME de MINECO. Així mateix va realitzar una presentació del Clúster dels Medis de Producció Agrícola de Catalunya.

També vam poder comptar amb la participació en el taller membres de SERV com Tim Buyse (pertanyent al departament d’investigació SERV) i Katrien Penne (STIA). Katrien Penne va parlar-nos de la Política Europea de Agrupacions i va extreure lliçons de les polítiques de clústers a Alemanya, els Països Baixos i Valònia i va compartir-les durant la seva intervenció. Tim Buyse en canvi va posar la mirada en l’evolució de les polítiques orientades cap al raïm a Flandes i en el desenvolupament i l’enfocament pràctic de les noves polítiques de dispersió per part de l’Agència flamenca per innovar i emprendre.