FEMAC Participa a la Missió de Natureef a la China, Setembre 2016

Amb motiu de la participació de FEMAC en el projecte Naturref EU, el Clúster Manager Enric Pedrós va participar del Seminari Especial de la Xina (Fujian) – Oportunitats de cooperació agrícola de la UE. El workshop a Fuzhou va incloure reunions de presentació amb el Govern de la província de Fujian, Ministeri d’Agricultura per discutir les perspectives de desenvolupament d’un clúster germà en el sector de l’agricultura a la Xina. Aquesta missió va proporcionar una millor entesa en els models de negoci viables i de cooperació, el que les tecnologies i les empreses europees tenen perspectives a la província de Fujian, i més enllà, i com desenvolupar un clúster que passaria a formar part del Consorci Natureef a llarg termini. D’altra banda, la missió va permetre als socis europeus i xinesos poder discutir les opcions de finançament, incloent les subvencions del govern, la inversió del sector privat i el finançament de la recerca que vindran a donar suport al projecte, en cas que es materialitzin .

La Delegació de la UE va estar representada pel Sr. Claus Mortensesn de INBIOM (Dinamarca), la Sra Liyan Adjarova de l’Agència d’Energia de Plovdiv (Bulgària), el Sr. Carles Quintana del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) de l’Agència d’Innovació Espanyola del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i el Sr. Enric Pedrós, Clúster Manager de FEMAC.

El programa també va incloure una participació en la 19à Fira Internacional de la Xina per a la Inversió i Comerç, a Xiamen, i la visita a les empreses següents: Xiamen Tasman Bio-Tech Co Ltd, una demostració xinès-israelià Fram entre d’altres.

Natureef organitzarà una missió comercial a les pimes europees, en el camp de les energies renovables, gestió de residus, tecnologies agrícoles i tecnologies de biomassa, per al primer trimestre de 2017, i liderat per INBIOM.