Fira de Sant Miquel 2019

Empreses i membres a la 65a Edició de la Fira de Sant Miquel

Jornada d’Innovació Tecnològica en el sector Agrícola – CTECNO

 

La realitat tecnològica de l’agricultura 4.0. i les oportunitats que la digitalització aporta al sector, es van donar cita el passat 27 de Setembre en la Jornada organitzada per CTECNO amb la col·laboració del Clúster Digital de Catalunya i la FEMAC.

La sessió, en la que van assistir 107 persones, va ser inaugurada per la Hble Sra. Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, i es va composar d’una xerrada central a càrrec del Dr. Emilio Gil i de dues taules rodones, una enfocada a la producció agrícola i el canvi climàtic i l’altra a presentar el present i el futur de la tecnologia en l’agricultura.

+ info

ARGILES guardonat amb el 3r Premi de la Innovació de Fira de Sant Miquel

 

ARGILES Disseny i Fabricació, una vegada més, ha estat guardonat amb un dels premis d’innovació que atorga la Fira de Sant Miquel en el 23è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària.

El premi s’ha atorgat per la màquina agrícola autopropulsada hidrostàtica model AF-PP 2020, per a la càrrega i transport de palots (bins), que permet carregar fins a 15 palots apilats en tres altures (5×3) o bé 12 palots (4×3), amb la possibilitat d’ajustar a diferents dimensions estàndards.

Presentació del Projecte LISA i IOE-Crops

De la estratègia d’innovació per la especialització intel·ligent a Catalunya, el RIS3CAT, la FEMAC gestiona el projecte LISA i participa en el IOE-Crops, tots dos dins de la comunitat de Tecnologíes Agroalimentàries – COTPA. Durant la sessió, es van presentar les tecnologíes d’impacte, els reptes sectorials i els àmbits d’aplicació dels projectes que formen part dels eixos Connecta! i Aprofita! en els que treballa la comunitat. 

Missió Inversa AGRO de 9 països

Un total de 32 empreses catalanes (15 sòcies del Clúster) van participar en les sessions organitzades per ACCIO en la missió inversa que va aplegar 20 distribuïdors de l’India, el Kazakhstan, Kènia, el Marroc, Panamà, Costa Rica, Sèrbia, Sud-àfrica, l’Uzbekistan i Xile. Durant el dia 26, una vuitantena de reunions organitzades van tenir lloc en la Fira amb l’objectiu d’establir contactes i buscar oportunitats de negoci entre les empreses catalanes i aquestes mercats.

Participació agrupada dels membres del clúster

BOSCH Connected Agriculture, BATSI i Estel S.L. van participar en la fira en un estand compartit gestionat pel clúster dins el pavelló 4. Totes tres empreses ofereixen solucions tecnològies per l’agricultura, ja sigui per usuaris finals o per fabricants de maquinària. Aquest tipus d’actuacions permeten enfortir les relacions entre els socis i donar una imatge conjunta d’oferta tecnològica.

FEMAC Col·labora en el debat de INNO4AGRO

El Cluster Manager va compartir visions i reptes en el marc de les reflexions que sobre innovació es van abordar durant tots els dies en el marc del Projecte Inno4Agro. Durant la seva entrevista, va afirmar que Inno4Agro ha de convertir-se en el punt de trobada per les empreses del sector agrícola, l’administració, el coneixement i la societat, per potenciar la innovació i fer d’un referent agroalimentari el territori de Lleida.