II Conferència Internacional Agro Big Data – 12 Juliol 2018

La xarxa iberoamericana BigDSSAgro en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL), FEMAC, Eurecat i Agrifood varen organitzar el 12 de juliol una conferència dedicada a l’Agricultura 4.0 – els fonaments de la qual es basen en la combinació de models, bases de dades i algoritmes per tal de donar suport en la presa de decisions i en la resolució de problemes reals.

El congrés va comptar amb la presència d’un centenar d’empresaris i experts procedents de països de l’Amèrica del Sud, Holanda, Dinamarca, Regne Unit, Àustria i Catalunya. Es va introduir la temàtica a través de casos i experiències reals. Les empreses ITC S.L, Teyme Tecnologías Agricolas S.L i Solà Maquinària Agrícola S.L, varen protagonitzar el bloc titulat “Cap a una agricultura connectada?”, espai en el qual varen exposar la seva experiència i les dificultats que els ha suposat al llarg dels anys fer aquesta transició cap a un producte cada vegada més digitalitzat.

La possibilitat d’accedir, a un cost relativament baix, a dades, previsions i informació procedents de satèl·lits, drons i sensors pel que fa a la humiditat, climatologia i a la composició del sòl entre d’altres, és una revolució que està protagonitzant el fenomen BigData. Aquest fenomen està aplanant el camí per al desenvolupament de model aplicables en el sector i les indústries relacionades amb l’agricultura.

La qüestió principal a esbrinar és com transformar la gran quantitat de dades en informació útil per al agents que prenen les decisions. L’objectiu de la conferència passa per aportar recerca, evidències i proves sobre les eines que aquesta nova corrent està aportant a la societat i especialment a la cadena de valor de les indústries agroalimentàries.