LLEIDA TÉ UN REFERENT EN CLÚSTERS A NIVELL EUROPEU 23 de Març del 2017

Delegació moldava amb el vicerrector

Reunió amb el director del Parc Científic de Lleida

Visita a IRTA

Reunió a la Universitat de LLeida

Una delegació de Moldàvia formada per representants del  Ministeri d’Economia i Organització per al Desenvolupament del Sector de la Petita i Mitjana Empresa (ODIMM), visita invitada per la Comissió Europea,  el Clúster dels Medis de Producció Agrícola a Catalunya –FEMAC.

La delegació estava formada per la Sra. Iulia Labanji Directora general  D’Organització per a la petita i Mitjana empresa del Ministeri d’Economia i Organització, La Sra. Olga Popa , Cap de Departament, de Desenvolupament Empresarial i la Sra. Tatiana Eremciuc , Cap del Departament d’Infraestructures.

L’Objectiu de la visita era conèixer les claus d’èxit per al desenvolupament d’una estratègia Clúster en el sector agrícola, i quin rol juguen les diferents institucions de coneixement i de suport als Clúster, com son els Parc Tecnològics, les Universitats, o bé les administracions públiques.

La visita  de tres dies, va començar a Barcelona, amb reunions amb ACCIÓ, encarregada de la Política de Clúster a Catalunya. Un cop a Lleida es van reunir amb el Cluster Manager de la FEMAC, Enric Pedrós, amb qui van analitzar els principals eixos estratègics, el seu Pla d’Actuació, així com els reptes que tenen els seus membres, tot fent un recorregut pels seus 20 anys d’història.

Entre les reunions mantingudes, es va departir amb el Director del Parc Científic de Lleida, el Sr. Josep Clotet, sobre el paper clau com a  dinamitzadors de les empreses del sector agrícola al territori de Lleida.

Durant la visita al FRUITCENTRE, i de la ma  del seu Director el Sr. Simon Alegre, varen conèixer les últimes novetats en varietats  fructícoles,  i els avanços en sistemes eficients de regadiu.

Amb el Sr. Albert Sorribas , Vicerector d’innovació de LA Universitat de Lleida, es va presentar els Plans de la Universitat en la  RIS3CAT , que és l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel•ligent de Catalunya aprovada pel Govern el 4 de febrer de 2014. La Universitat amb Col•laboració amb la FEMAC, han engegat la Comunitat COTPA – La comunitat de Tecnologies de la Producció Alimentària, on també hi son presents el IRTA i EURECAT, com a Centres de Recerca de referència, i empreses catalanes del sector agrícola, com RAIMAT, GRUP BORGES, i empreses del sector de les tecnologies agrícoles com BATSI de Torrefarrera, o ARCUSIN, S A de Mollerussa, entre altres.