trainning week

NY, 5-9 Novembre,2018

Cluster FEMAC ha participat en la VII Strategic Training Week organitzada per ACCIÓ ,  amb altres 15 clústers catalans. Durant la intensa setmana de treball, hem realitzat diferents reunions amb agents de l’ecosistema de Nova York com ara Google, la Nanoscience Initiative de la Universitat de Nova York o el New York Clean Tech Hub.

Enric Pedrós, el seu Cluster Manager es va entrevistar entre altres, amb les empreses TERALYTIC, especialitzada en la fabricació de sensor del sòl, i l’empresa AGRYLIST, que ha dissenyat un software per monitoritzar les tasques agrícoles en els hivernacles, des la llavor, fins la seva gestió. També a Washington , es va reunir amb representants del Banc Mundial, i del Banc InerAmericà de Desenvolupament.

D’aquestes reunions han sortit algunes possibilitats de col·laboració, tan a nivell de clúster com per algunes organitzacions de manera bilateral que caldrà treballar en el futur immediat.

A banda, hem rebut formació especialitzada en l’àmbit de l’estratègia de la mà de la professora de la Universitat de Columbia i experta en innovació Rita Guther McGrath, i del professor de Cornell University, Samuel Bacharach, expert en gestió d’organitzacions; així com en el desenvolupament dels clústers, amb Eric Hansen, un dels fundadors de TCI Network, una xarxa especialitzada en el suport als clústers. Així mateix, els clúster managers hem mantingut trobades de networking amb directius catalans que treballen en l’ecosistema nord-americà.

Catalunya compta amb més de 25 anys d’experiència en el desenvolupament de clústers, a través del programa Catalonia Clusters. Aquesta iniciativa està impulsada per la Generalitat a través d’ACCIÓ, amb l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment, els 28 clústers catalans del programa agrupen 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i més de 300.000 treballadors.