The Next Society – 20 Novembre 2018

La setmana del 19 al 23 de novembre l’àrea de Projectes Internacionals de la Unitat de Clústers de l’Agència per la Competitivitat Empresarial de Catalunya (ACCIÓ), va introduir i presentar l’activitat dels clústers catalans a una delegació de clústers procedents de Turquia, Tunísia, Palestina, Marroc i Jordània, dins del projecte The Next Society.

La FEMAC ha estat un dels clústers de referència seleccionats per exposar la seva trajectòria, desenvolupament i especialment, l’estratègia que ha anat emprant per adaptar-se a l’entorn actual – que es caracteritza per ser cada cop més competitiu i canviant –.

L’Enric Pedrós, el Clúster Manager de la FEMAC, va moderar la presentació del cas d’èxit de la FEMAC i va obrir el debat amb els clústers visitants sobre les accions i eines que constitueixen avantatges competitius i ajuden a la longevitat de l’activitat del clúster. Donat que la presentació va tenir lloc a la seu de FEMAC, es va aprofitar per fer una breu visita per les instal·lacions del centre tecnològic Eurecat de Lleida.

Posteriorment, a la sessió de la tarda la delegació dels clústers van visitar dues empreses membres de la FEMAC; Arcusin S.A i Biovert S.L, els quals els va explicar el vincle amb la FEMAC, les sinergies, el suport i la cooperació que se’n deriva d’aquesta relació.