VIII IMMERSIÓ ESTRATÈGICA FEMAC 2019

11 i 12 de Juliol  2019

El passat 11 i 12 de Juliol va tenir lloc la VIII Immersió Estratègica del Clúster FEMAC. Les jornades, que van comptar amb la participació d’un gran nombre de socis i acompanyants de la FEMAC , van transcórrer en un perfecte indret, al costat de Mar, i on al llarg de dos dies, vàrem poder gaudir de moments agradables i de relaxament durant l’agenda lúdica, a la vegada que vam tenir la possibilitat de reflexionar sobre el futur de l’agricultura, com els reptes del nou mercat laboral que ve,  amb ponències de primer de nivell.

La tarda de dijous va servir per desconnectar a bord d’un catamarà mentre contemplaven la magnífica posta de sol de la costa de Cambrils.

El divendres amb un matí ben aprofitat, va arrencar amb la intervenció del Sr. Joan Martí, Director de la Unitat de Clústers de ACCIÓ, qui va exposar els resultats obtinguts en la avaluació de la política de clústers del 2017. Entre altres dades, destacar que el 76,4% dels socis de tots els clústers del programa Catalonia Clústers, els quals n’hi ha 31, considera que formar part d’una iniciativa clúster ha millorat la seva competitivitat. Comparativament amb aquest resultat, és un 84% dels socis de la FEMAC que així ho consideren. Majoritàriament, un 90% dels socis són actius pel que fa la participació en les activitats que organitza el clúster i els hi ha servit en la mateixa mesura per generar contactes i/o aliances d’utilitat.

 

Abans de la pausa, el Sr. Carlos Buixadé, Dr. i catedràtic de la ETSIAABB, va delectar als presents amb una xerrada que els va convidar a reflexionar sobre uns reptes als que s’enfronta el món, vinculat amb l’increment exponencial de la població. Avui en dia, tenim més de 1.100 milions de persones realment afamades, 3.000 milions estan mal nodrides, més de 1.400 milions són obeses i tan sols 2.000 milions es troben, en certa mesura, en el seu pes.

Davant aquest escenari com s’assegurarà el subministrament correcte d’aliments amb un entorn limitant canviant? No hem de deixar de banda la protecció dels ecosistemes del planeta i el repte de fer front a la incertesa dels recursos, que avui en dia es continuen malbaratant. Sense anar més lluny, un 80% dels regadius de la península perden aigua.

Els avenços tècnics i científics, de vegades moralment qüestionats, s’hauran d’adoptar de forma racional i segura. La magnitud d’aquest futur ja present, requereix d’un canvi de mentalitat en la societat, sovint reticent a adaptar els canvis, en un món tancat on hi ha una manca de desenvolupament rural coherent.

El tsunami tecnològic i el desenvolupament del món digital, està canviant la forma en què vivim. Veiem com dia a dia apareixen nous models de negoci, que ens generen noves experiències i busquen que ens connectem amb ells d’una manera gairebé encantada, però com s’enfronten les empreses en aquest mòn VICA? El Sr. Jaume Gurt, EX CEO de Infojobs, va ser l’expert que va impregnar als assistents dels seus consells i de la seva experiència amb la gestió del talent.

 

VICA són les inicials de Volàtil, Incert, Complex i Ambigu. Un món que cada vegada és més veloç, imprevisible i difícil d’interpretar. En aquest sentit, en la velocitat està la resolució. No és el més gran el que guanya, és el més ràpid. En la història de les companyies s’ha demostrat que els desconeguts del sector són els que tenen els factors per a ser disruptius.

Jaume Gurt, va donar els indicadors d’avui, a tenir en compte pel futur de demà: l’any 2030, un 75% de la força laboral serà millenial; mestres de l’abstracte i del pensament conceptual. És una generació molt ambiciosa, socialment molt segura i amb habilitats relacionals. S’incorporaran també la generació Z, que volen sentir passió amb el que fan, aprendre i progressar i ser reconeguts. Això implicarà en molts casos un canvi cultural en les empreses, que hauran de conviure amb tres generacions ben diferenciades.

La cultura, és allò que fan els empleats quan el director no hi és i la clau està en que no hi ha grans jerarquies, ningú gestiona a ningú i tothom sap el que ha de fer.  

D’aquí la frase que va recordar d’en Richard Branson, “Forma bé a la gent per a que puguin marxar, tracta’ls millor per a que no vulguin fer-ho”.

Per acabar la seva intervenció, va deixar una “recepta” de 10 plats per canviar les organitzacions, vols saber quins són? No et perdis doncs, la seva presentació!