Missió Comercial Inversa – 22 i 23 d’Octubre 2018

Missió Comercial Inversa – 22 i 23 d’Octubre 2018

Missió Comercial Inversa – 22 i 23 d’Octubre 2018

El passat 23 d’octubre, la FEMAC en col·laboració amb ACCIÓ van rebre a la seu del clúster – a Lleida – la visita de diferents distribuïdors i importadors relacionats amb el sector agrícola i de procedències ben diverses (Azerbaidjan, Romania, Rússia, Turquia i el Perú). Diverses empreses catalanes de diferents sectors, entre els quals destaquen maquinària agrícola, llavors, agritech…, van tenir l’oportunitat d’interaccionar amb els mateixos durant la dinàmica de les reunions B2B amb l’objectiu de crear vincles comercials i empresarials.

Les activitats de la missió inversa van transcorre al llarg de dos dies a les ciutats de Barcelona i Lleida, on les empreses locals van aprofitar per establir contactes amb els importadors visitants. El tercer dia es va dedicar a visites individuals per part de les importadors a les empreses catalanes d’interès.

El balanç de la jornada ha estat positiu per ambdues parts. De fet, alguns dels participants han mostrat interès en establir trobades individuals un cop finalitzada la dinàmica de la immersió inversa per tal de poder aprofundir més en determinats aspectes.

VII Immersió Estratègica FEMAC 2018 – 26 i 27 Juliol 2018

VII Immersió Estratègica FEMAC 2018 – 26 i 27 Juliol 2018

VII Immersió Estratègica FEMAC 2018 – 26 i 27 Juliol 2018

Els dies 26 i 27 de juliol es va celebrar la VII Immersió Estratègica de la FEMAC. El punt de trobada dels diferents participants i el lloc on va transcorre la jornada al llarg dels dos dies, ha estat la ciutat de Girona. En aquesta ocasió es va voler fer un exercici de reflexió sobre la “FEMAC del FUTUR”. Els participants es van plantejar com hauria de ser la FEMAC, quins eixos estratègics s’haurien de potenciar, quin valor afegit hauria d’aportar  i de quina manera els socis, individualment i conjuntament, poden contribuir a assolir-ho.

La Immersió Estratègica va comptar amb una participació aproximada de 30 persones,  la majoria empreses sòcies del clúster i centres de coneixement. Aquest any, a diferència d’edicions passades, la participació ha estat superior donat que els socis participants van venir amb acompanyants.

Durant els dos dies vàrem comptar amb la presència de la Inés Sagrario, de la firma Competitivness que va moderar dues sessions enfocades exclusivament en apropar als socis així com a l’equip FEMAC, al nou enfocament sobre el qual el clúster hauria de treballar a partir d’ara. Per tal de conèixer la realitat d’altres clúster i adquirir certa perspectiva de cara a les dues sessions ja mencionades, es va invitar al Sr. Eduald Casas i al Sr. Robert Mas dels clústers INNOVACC i CPW respectivament, els quals varen aportar la seva experiència, van exposar el model de gestió, funcionament i cultura dels seus clústers. Per concloure la jornada, l’equip Casoperia Robotics va animar i dinamitzar l’ambient amb una competició de robòtica.

II Conferència Internacional Agro Big Data – 12 Juliol 2018

II Conferència Internacional Agro Big Data – 12 Juliol 2018

II Conferència Internacional Agro Big Data – 12 Juliol 2018

La xarxa iberoamericana BigDSSAgro en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL), FEMAC, Eurecat i Agrifood varen organitzar el 12 de juliol una conferència dedicada a l’Agricultura 4.0 – els fonaments de la qual es basen en la combinació de models, bases de dades i algoritmes per tal de donar suport en la presa de decisions i en la resolució de problemes reals.

El congrés va comptar amb la presència d’un centenar d’empresaris i experts procedents de països de l’Amèrica del Sud, Holanda, Dinamarca, Regne Unit, Àustria i Catalunya. Es va introduir la temàtica a través de casos i experiències reals. Les empreses ITC S.L, Teyme Tecnologías Agricolas S.L i Solà Maquinària Agrícola S.L, varen protagonitzar el bloc titulat “Cap a una agricultura connectada?”, espai en el qual varen exposar la seva experiència i les dificultats que els ha suposat al llarg dels anys fer aquesta transició cap a un producte cada vegada més digitalitzat.

La possibilitat d’accedir, a un cost relativament baix, a dades, previsions i informació procedents de satèl·lits, drons i sensors pel que fa a la humiditat, climatologia i a la composició del sòl entre d’altres, és una revolució que està protagonitzant el fenomen BigData. Aquest fenomen està aplanant el camí per al desenvolupament de model aplicables en el sector i les indústries relacionades amb l’agricultura.

La qüestió principal a esbrinar és com transformar la gran quantitat de dades en informació útil per al agents que prenen les decisions. L’objectiu de la conferència passa per aportar recerca, evidències i proves sobre les eines que aquesta nova corrent està aportant a la societat i especialment a la cadena de valor de les indústries agroalimentàries.

Tret de sortida a la Comunitat COTPA – 12 Abril 2018

Tret de sortida a la Comunitat COTPA – 12 Abril 2018

Tret de sortida a la Comunitat COTPA – 12 Abril 2018

FEMAC Collaborated with the University of Lleida, and EUERECAT Reserach Center in organizing, the BigDSSAgro conference , devoted to decision support systems in agriculture, which combine models, databases and algorithms to support many real-world decision-making problems.

The access to cheap sensor technology, drones, climate data and forecasts, satellite information about soils, humidity and more is provoking a revolution with the irruption of Big Data and opening the door to the development and application of novel optimization and simulation models in Agriculture and the Agri-food industries.

The main question to solve is how to transform the huge amount of data into useful information to decision-makers. Current applications cover a wide range of different areas, from food production or animal welfare to sustainability or climate change impact; and they are expected to still increase in future. The scope of the conference includes findings on established andnew Operations Research, Big Data and Analytics methods ineffective decision-making applications in Agriculture and in the Agri-food industry, including their supply chain, and also problems in Forestry and in Environment studies.

La FEMAC Organitza un WORKSHOP sobre DIGITALITZACIÓ-Març 2018

La FEMAC Organitza un WORKSHOP sobre DIGITALITZACIÓ-Març 2018

La FEMAC Organitza un WORKSHOP sobre DIGITALITZACIÓ-Març 2018

La FEMAC, amb col·laboració amb EURECAT, va organitzar el passat 22 de març del 2018, un workshop en el marc del seu Grup de treball sobre digitalització en el sector dels Mitjans de Producció Agrícola de Catalunya, per concloure les respostes que sobre la digitalització va du a terme la FEMAC, durant els mesos de Desembre 2017 a Gener del 2018, per analitzar les seves necessitats.En aquesta sessió de treball que va estar moderada per la Sra. Inés Sagrario, de la firma competitiveness , es va obrir un debat de com les empreses poden afrontar els reptes de l’agricultura DIGITAL, i buscar complementarietats, entre les diferents empreses de la cadena de valor. Les  empreses presents ( SEMILLAS FITÓ, AGRICOLUM, HEMAV, HESPERIDES, TEYME, ARCUSIN, JYMPA, La Universitat de Lleida,AGROPIXEL; GRUP VIRKAR ; BARCELONA PUFFIN CONSULTING ; GLOBAL LLEIDA ; ITC, SL ;  RIDAPO ; EUNOIA, BIOVERT, SA  ) ,van compartir les seves experiències, i el seu anàlisis particular de com elles estaven abordant la digitalització dins les seves empreses.