IDIADA

IDIADA

INTERCLÚSTER
femac & cmaa

Jornada interclúster entre el Cluster de la maquinària agrícola d’Aragó i la FEMAC, a les instalcions de IDIADA.

24 de gener del 2020

 

El Clúster de la maquinària i els medis de producció de Catalunya (FEMAC) i el Clúster de la Maquinària agrícola d’Aragó (CMAA) es van trobar el passat 24 de gener en una jornada interclúster per promoure col·laboracions entre socis de les dues associacions, projectes d’homologació i de disseny de noves propostes per a l’electrificació de la maquinària agrícola.

WorldAGExpo

WorldAGExpo

World AG Expo de Tulare, CA

    Del 10 al 13 de febrer del 2020

8 empreses de la FEMAC participen en aquesta iniciativa

AMP SPRAYER, SL, ARVIPO, DASA ELFER SL, BIOVERT SA, ITC SL, ARCUSIN S.A, TEYME TECNOLOGIA AGRICOLA SL, SEMILLAS FITO S.A

La exposició agrícola anual   World AG Expo,  més gran dels EEUU  es va tancar el dijous 13 de febrer i va comptar amb 1.442 expositors amb 2.6 milions de metres quadrats d’espai expositiu. L’espectacle de tres dies va acollir 106.357 assistents que representaven 46 estats, el districte de Colúmbia i 56 països.

Els assistents van venir de tot el món per fer una xarxa i conèixer els nous equips, serveis i tecnologia per a agències mundials. Durant tres dies es van celebrar més de 130 seminaris, demostracions i tallers educatius i van tractar diversos temes que van des del reg fins al cànem, la ramaderia i el comerç internacional.

El president de la Federació de la Agència de la Granja Americana, Zippy Duvall, va iniciar la jornada d’inauguració amb un discurs ben rebut i va fer un recorregut per la seva primera World Ag Expo® que es va centrar en la tecnologia, el sabor internacional del programa, el cànem i la lleteria.

Altres atraccions populars del World Ag Expo® 2020 inclouen les àrees Ride & Drive, vi i formatge i el pavelló de demostracions.

El 2021 World Ag Expo® se celebrarà del 9 al 11 de febrer.

NextSociety

NextSociety

the next society

Cluster Conference

El Cluster FEMAC participa en una trobada amb Clústers dels països mediterranis

The Next Society és una comunitat oberta de fabricants de canvis dedicats a la innovació i al desenvolupament econòmic. Reuneix ja empresaris, inversors, corporacions, ONG, centres d’innovació pública i privada, centres de recerca i desenvolupament econòmic d’Europa i els països mediterranis. Reuneix ja una gran xarxa de més de 300 empreses empresarials i innovació, investiga en organitzacions d’inversió, 2.500 pimes internacionals i emprenedors de 30 països.

La FEMAC en forma part com a Cluster Mentor d’un Cluster de Tunisia.

L’Agència de Promoció de la Indústria i la Innovació (APII) i la Confederació d’empreses ciutadanes de Tunísia (CONECT) van organitzar, en col·laboració amb ANIMA Investment Network i France Clusters, la segona edició de #TechDays, que es va celebrar a Tunis, a la Hotel Laico (Tunis), el 29 de gener de 2020.

L’esdeveniment es va organitzar en el marc de la iniciativa THE NEXT SOCIETY, cofinançat per la Unió Europea.

 L’objectiu de #TechDays és fomentar la col·laboració entre actors d’innovació de la Mediterrània i Europa: clústers, investigadors, pimes, experts de la indústria i responsables polítics, a través de reunions bilaterals sectorials per tal de que els participants s’uneixin a les seves estratègies i cartera de negocis i s’aconsegueixin fulls de ruta. per a futures col·laboracions.

 A l’ordre del dia d’aquesta trobada tunisiana: fomentar la col·laboració entre clústers i reforçar la posició de Tunísia com a eix per a la promoció de la innovació a la zona mediterrània.

 Així, diversos tallers han permès abordar els problemes que es troben amb els diferents actors i discutir les barreres d’accés a la internacionalització i les condicions de finançament durant les reunions B2B d’alt nivell.

 Aquest esdeveniment va tenir lloc paral·lelament a la 2a edició del Fòrum de Tunisian Technopark. Les activitats del 30 de gener del 2020 van oferir, per tant, grans oportunitats a les pimes europees per aprofitar oportunitats de negoci amb Tunísia i la regió.

 

Llançament de Tech Booster Tunisia

A l’agenda d’aquest #TechDays també hi ha el llançament del Tech Booster a Tunísia, un programa d’acceleració que s’adreça als “investigadors-empresaris”: investigadors, enginyers o innovadors que han desenvolupat un projecte gràcies als seus estudis de recerca o a les seves habilitats científiques i disposats a comercialitzar-se. o convertir-lo en un negoci.

Gràcies a un equip d’experts, mentors, experts de la indústria i inversors, aquests investigadors-empresaris validen un model de negoci, un MVP (Mínim producte viable) preparat per accedir al mercat, treballar en terreny i beneficiar-se de B2B amb líders de la indústria i experts en innovació en el seu sector.

 

El Tech Booster és implementat a Tunísia per APII i CONECT, socis nacionals de LA SEGUENT SOCIETAT, juntament amb U-Accelerator.

Entre 15 i 20 líders de projectes seleccionats a través d’una convocatòria d’aplicacions van tenir l’oportunitat de participar en un taller col·laboratiu i una sessió de llançament de Tech Booster el 29 de gener de 2020 durant el #TechDays.

Jornada Digitalitzacio

DIGITALITZACIÓ

Jornada sobre intel·ligència artificial en el sector viticultor. 

 

El passat dia 19 vàrem celebrar la Jornada de digitalització en el sector  itivinícola conjuntament amb el Clúster INNOVI.

L’objectiu era introduir en el sector  om les tecnologies digitals ens poden ajudar en la presa de decisions per  conseguir millorar la competitivitat de les empreses. En la primera intervenció en Carles Gómara d’ACCIÓ ens va introduir diferents exemples d’utilització del Cloud Computing, Internet of Things, Big Data, Realitat Augmentada, Intel·ligència Artificial (IA) o la Connectivitat 5G.

En aquest sentit va apuntar que la IA és  ’eina que s’empra per a gestionar la ingent  uantitat de dades que ja es poden captar des de sensors, càmeres o d’altres mitjans i de les que sovint no sabem quina utilització donar-li.

Jesús Cerquides del CSIC ens va explicar com la IA ens pot ajudar en la cadena de valor amb diferents exemples com la robotització en viticultura, el big data en la presa de decisió en celler i diferents apps que ajuden en la compra de producte.

En Xavier Jofre de Mobile World Capital Barcelona va iniciar la seva ponència exposant les potencialitats del 5G: baixa latència-temps de reacció, alta velocitat de descàrrega i la possibilitat de connexió massiva de dispositius. Gràcies a aquestes capacitats ens va mostrar diferents exemples com, per exemple, la poda assistida d’un camp de nectarines amb un robot connectat 5G a Albatàrrec; la teleoperació de maquinària a distància o el turisme immersiu que podria ser aplicable a l’enoturisme.

En el cas de la poda assistida, ens va demostrar que a partir d’unes ulleres intel·ligents connectades a un consultor hi pot haver un important estalvi de costos. Aquesta tecnologia podria tenir altres aplicacions com en la reparació assistida en camp de maquinària per part del propi viticultor amb assistència a distància d’un mecànic expert.

Les darreres tres intervencions van estar per part de membres del clúster.

The BeBrand i Covides ens van explicar un projecte low cost de sensorització de línies d’embotellat existents per gestionar l’estoc de matèries primeres i velocitats de línies.

El reconeixement facial per gestionar les persones en camp va ser el projecte explicat per Raw Data. Els avantatges d’aquest sistema es centren en la facilitat d’ús i la interconnexió amb altres sistemes i eines existents.

Finalment, AgroMappinva exposar diferents projectes en els que la teledetecció hi juga un paper clau: tant per predir collites com per gestionar l’aplicació de fitosanitaris i fertilització.

FiraGto2019

FiraGto2019

Participació a la Fira ExpoAgroalimentaria de Guanajuato 2019 – Del 12al 15 de Novembre 2019

Entre el 12 i el 15 de  Novembre, La FEMAC amb el suport de la Diputació de Lleida i ACCIÓ, va acompanyar a 10 empreses en la seva participació a la Fira Expo Agro Alimentaria de Guanajuato. 

L’Expo Agroalimentària Guanajuato és una fira que es celebra anualment des de 1996 a Irapuato, Guanajuato. Considerada una de les fires més important de Mèxic, cada any aplega més de 120.000 assistents en una àrea d’exposició  interna i externa de 630.000 m2, on s’allotgen aproximadament 1.300 stands. En aquest esdeveniment hi participen més de 14 països d’arreu del món, la majoria dels quals estan vinculats al  sector de l’agricultura, hortícola o bé agro industrial – sectors claus de la fira –.

El Clúster FEMAC va coordinar la presència com a expositors de les empreses AMP Sprayers, SL, ITC S.L, Juscafresa SA i Tallers Corbins, SL, Vigerm SL. A la Fira hi havia entre altres empreses del clúster exposant a través del seu respectius distribuïdors, como ara  , TEYME Tecnología Agrícola, Niubo Maquinaria Agrícola S.L, Jympa 1971, SL i Semillas Fitó.

SEMILLAS FITÓ, S.A
JYMPA

TEYME

ITC, SL

NIUBÓ MAQUINÀRIA AGRÍCOLA

AMP SPRAYER, SA

VIGERM, SL

TALLERES CORBINS, SL

JUSCAFRESA, SA