Electric Pick & Track

 

El Projecte Electric Pick and Track (EP&T), que en català significa “recol·lector elèctric i traçat” té com a objectiu transformar una recol·lectora tradicional de fruites de pinyol, a un dispositiu IoT, un equip connectat, sostenible i eficient, que permeti la interacció producte -client amb la incorporació d’habilitadors com els tags RFID, etiquetatge QR, gestió de dades en cloud/on premise i comunicació M2M entre d’altres. El propòsit inicial asseurà una base sòlida que facilitarà propers objectius enfocats a la certificació de dades mitjançant tecnologia Blockchain i la capacitat de resiliència dels sistemes integrants de la cadena camp – consumidor suportat per la intel·ligència artificial.

OBJECTIUS

 

El projecte té un triple objectiu tecnològic ben diferenciat. D’una banda, fabricar una màquina 100% elèctrica que fins ara està propulsada per un motor convencional de combustió, per altra incorporar un sistema de recollida, processament i anàlisi de dades de productivitat a cada zona de la collita, i per últim tenir la traçabilitat del producte.
L’objectiu de la recollida de dades és mesurar el rendiment de la plantació en qualsevol punt i saber el rendiment dels treballadors que estan collint en qualsevol moment. Per això es necessiten una sèrie de sensors instal·lats a la recol·lectora, un sistema de geolocalització, un sistema i un protocol de comunicació i un sistema per a processament i anàlisi de dades; cosa que permetrà la realització del mapa de rendiment i un seguiment a temps real de la màquina.
L’objecte de fer la traçabilitat del producte és recollir de forma automatitzada la primera de les dades necessàries per saber el circuit que fa el producte des del moment de la recol·lecció en camp fins que arriba a la taula del consumidor. La traçabilitat la farem mitjançant un sistema d’escriptura de tecnologia RFID i el geolocalitzador
L’objectiu de fabricar una màquina 100% elèctrica és dissenyar un sistema de power train elèctric que permeti un funcionament més eficient i sostenible a més de donar l’energia necessària per fer els moviments perifèrics reduint el consum que suposa en un motor de combustió.

MEMBRES DEL PROJECTE

 

Cluster FEMAC

Coordinador

TEYME

Soci beneficiari

ALTERITY

Soci Beneficiari

ARGILES

Soci Beneficiari

Amb el suport de :  

With the support of: