Webinar sobre digitalització del sector ramader

Un panell d’experts internacionals va introduir aspectes claus sobre la traçabilitat en la seguretat alimentària, l’ús de les noves tecnologies blockchain, entre altres temes.

Aquest webinar organitzat amb col·laboració amb   Generalitat de Catalunya  ACCIÓ , i Syvila, va comptar amb més de 120 assistents d’Argentina, Uruguai, Mèxic i Espanya, van explicar  aspectes claus sobre la traçabilitat en la seguretat alimentària, l’ús de les noves tecnologies blockchain, i marcs de cooperació entre països de banda i banda de l’Atlàntic.

Sota el títol “IntroducciónDiseño de sistemas inteligentes a partir de la cooperación.”, l’enginyer Rodolfo Achile va introduir els marcs de cooperació als dos llocs de l’Atlàntic en matèria d’innovació en les noves tecnologies.

El Professor Fernando Vilella de la Universitat de la Universitat de Buenos Aires, va fer un repàs al mercat de les proteïnes a nivell Global.

El professor Eduardo Terrado de l’Argentina, va donar detalls sobre l’acord entre l’Argentina i la Xina, i sobre les cadenes de valor del porc als països Latam.

Per la seva banda Antonio Palomo  Yague, va exposar les oportunitats que en el sector porcí a nivell de la UE poden fer augmentar la productivitat del sector.

En Víctor Falguera, CEO d’AKIS, i soci del Clúster FEMAC va explicar mesures de suport als processos d’innovació col·laborativa entre diversos agents i països.

Per altra banda Horacio Balussi de la firma AGROBIT, també socis del Clúster va parlar sobre traçabilitat en la cadena de  valor del sector ramader.

Finalment José Leibovich de la firma argentina rekor i Mauro Achile de la firma SYVILA, socis del Clúster van exposar els avantatges que tecnologies com la localització d’actius i el blockchain poden aportar a la indústria i, en aquest cas concret, al sector porcí.

Fernando Diaz Offeney, ens ha presentat la darrera novetat en xeringues intel·ligents i la seva aplicabilitat amb la tecnologia Blockchain.

En forma de conclusions, Blockchain, en general, permet transferir valor de forma segura i sense intermediaris a través d’internet. Es considera una de les tecnologies clau en la transformació digital, precisament per la seva capacitat per garantir la seguretat. Al sector ramader , ha esmentat que s’està utilitzant principalment per garantir la traçabilitat de lots , aportant informació sobre la cadena de subministrament, actors i diferents nivells de garanties aplicades en cadascuna de les peces adquirides, per assegurar la traçabilitat de la cadena de valor d’un producte alimentari i així disminuir el frau i oferir tota la informació a consumidor.