Webinar sobre internacionalització

És evident que el coronavirus ha obligat les nostres empreses a reformular estratègies que a finals de 2019 no podien preveure la situació actual. Però, com afrontar la internacionalització en un món sense avions ni fires? Com connectar amb els nostres clients? com mantenir-los fidels?

Dues empreses del Clúster, ARCUSIN, SAITC, SL, ens van explicar com hi han introduït dinàmiques innovadores per a mantenir el contacte amb els seus clients. La Blanca Cusiné , Directora Comercial de la firma ARCUSIN, amb presència en més de 25 països, ens explicar què estan replantejant l’estratègia de comunicació de l’empresa amb l’actual crisi en termes de model comercial, de negoci i de forma de treballar principalment i com la innovació i l’emprenedoria estan directament lligades a sortir amb èxit d’aquesta situació.

Durant el 2010 van presentar un nou pla estratègic a tres anys vista. Havien estat treballant durant un any i mig. Implementen al gener i al febrer entra el Covid. A causa de la pandèmia, 38 projectes comercials van quedar bloquejats. Van fer re-actualització del pla amb noves línies estratègiques.
Nou objectiu: Com crear vincle virtual amb distribuïdors en temps de pandèmia.

I així és com va néixer “ARCUMEETING” un espai per connectar-se alb la seva xarxa internacional, on hi participen la majoria dels departaments de l’empresa, la qual cosa facilita posar cares a tota l’empresa, cosa que els seus clients agraeixen.

Pel que a ITC, el seu CEO, L’Antón Planas, ens va explicar com davant la nova situació creada, van fer un braimstorming amb l’equip comercial, i primer havia de quedar clar que era ITC i que és el que realment vénen.
Els productes estaven clars, van definir els valors que els identificaven amb les ventes i per això, havien de fer entrar als clients “a casa seva” . Era la forma de fidelitzar els  clients/distribuïdors i per la recerca de nous. Com el seu producte és petit, necessiten molt clients i distribuïdors.
Tenen videocàmeres en tots els departaments de la empresa, i poden passejar al client per totes les instal·lacions.
Han format a tots els treballadors de com presentar-se en videoconferència amb el suport d’una consultora de Marketing i comunicació, perquè la imatge és molt important.
Tenen habilitada una sala només per les videoconferències, equipada amb so i llum Fan demostracions en línia dels seus productes. Ofereixen als seus distribuïdors a que organitzin ells mateixos les reunions amb els seus clients, a través de la seva infraestructura.